Ta hand om dig själv med egenvård

Att ta hand om sig själv och sin kropp är viktigt. Särskilt viktigt är det om man lever det liv som många gör idag, där dagarna är fyllda av aktiviteter och ibland även stress. Genom att sköta sin kropp så hjälper man sig själv att orka med både mentala och fysiska belastningar på ett bättre sätt. Egenvård handlar om allt från återhämtning till att ge huden och de inre organen det de behöver. Fysisk aktivitet, bra näringsriktig kost, och omvårdnad om hud och hår tar fram det bästa inom dig.

En stund om dagen

Ägna dig själv en stund varje dag där du skämmer bort dig med någon form av egenvård. På nätet, exempelvis hos apomera.se, beställer du allt du behöver till den egna stunden. Det kan vara produkter för att få fina naglar på både händer och fötter, fräsch mun, en ren och återfuktad hud, hår som glänser och smink som piffar till dig lite extra de dagar som du önskar det. I egenvården ingår även att ta hand om de små störande momenten i vardagen. Det kan vara den oönskade vårtan under foten eller ögonbrynen som skulle må bra av att en pincett gick lös på överflödiga strån. Då och då bör du även unna dig en massage, antingen av dig själv eller på salong. Det skänker både välbefinnande och gör gott för hälsan!

Näring för bättre hälsa

Egenvård handlar även om att äta bra. Den mat och de matvanor som är mest optimalt skiljer sig från person till person. Genom att äta sunt och varierat får du en bättre balans i livet, orkar mer och förebygger olika sjukdomar. Som komplement till en varierad kost kan man ibland behöva extra kosttillskott och vitaminer. Vissa kosttillskott kan man äta tillsvidare medan andra bara behövs tillfälligt av olika anledningar. Livsmedelsverket ger tips och råd när det kommer till kosthållning och näring. Ta hjälp av dessa råd och känn efter själv vad som passar dig bäst.