Fira ekologiskt – så gör du

dukning

De flesta av oss älskar kalas. Visst är det så. Både att gå på kalas och att själv anordna. Och bara för att det är fest finns det ingen anledning att kompromissa gällande hur vi konsumerar. Det är fortfarande viktigt att använda sig av ekologiska och andra hållbart framställda produkter. Varför inte utmana dig själv nästa gång till att ordna ett kalas som är alltigenom ekologiskt? Här tipsar vi om hur.

En naturlig inramning

Med inramningen för ditt kalas sätter du redan en standard för dess hållbarhetsfaktor. Under den varmare årstiden är det trevligt att hålla festen utomhus. Om du inte har egen trädgård kanske det finns en trevlig innergård där ni kan vistas. Välj ekologiska livsmedel för mat och dryck, som du med fördel lagar till själv. Duka gärna i en avskalad stil, som du samtidigt gör trendig och elegant med vackra detaljer i naturmaterial.

Sätt guldkant med roliga produkter

Ett kalas ska vara roligt och glädjefyllt, ekologiskt eller inte. En del av den stämningen kan du åstadkomma med hjälp av dekorationer och andra föremål för att pynta festplatsen. Ballonger, serpentiner, girlanger och godispåsar väcker barndomsminnen hos många, ofta glada sådana. Mycket av detta kan du tillverka själv. Men det finns även specialiserade butiker att vända sig till. Ett exempel är den onlinebaserade Partyhallen, som har ett brett sortiment av artiklar.