Köpa ekologiska produkter på nätet

Det finns ett flertal butiker som säljer ekologiska produkter på nätet. Några har de ekologiska produkterna enbart som ett komplement till övriga utbudet (vanligt bland exempelvis kosmetikbutiker) medan andra har valt att enbart fokusera på de miljövänliga produkterna. Några av de onlinebutiker som verkligen satt det ekologiska utbudet i fokus är:

Ekobutiken.se – Här är inte bara produkterna miljövänliga utan även till stor del rättvisemärkta. Produkterna kommer från hela världen och är på många sätt det bästa man köpa för att gynna ekonomisk tillväxt utan att för den skull göra negativa effekter på miljön.

Ekodirekt Stockholm – Vill du ha ekologisk mat direkt hem till dörren? Det är vad Ekodirekt levererar runt om i Stockholm. Maten beställs online via deras hemsida och levereras sedan på förutbestämda tider. Smidigt och enkelt – men framförallt miljömässigt positivit.

Ekonära.se– Namnet på denna butik avslöjar att det inte bara handlar om ekologisk mat utan även närodlat. Deras vision är att skapa en ”levande landsbygd och skapa arbetstillfällen lokalt”. Detta genom att sälja ekologiska produkter från producenter i närheten. Även om inte alla produkter har någon ekologisk märkning så är allt odlat enligt ”ekologiska principer”. Det är nämligen inte alla som har råd med denna märkning och detta bör inte vara något uteslutande resonerar ägarna av Ekonära. Butiken har samarbete med bland annat Hälsinge Kött samt Saluhallen i grannorten Valbo.

Gonaturaral.se – Här är inte fokus på livsmedel i samma utsträckning som ovan. Däremot är det lika stort fokus på ekologin. I utbudet finns visserligen en hel del livsmedel men störst fokus ligger på hälsokost, hudvårdsprodukter samt naturläkemedel.

Gröngåva.se – Vad passar bättre än att ge bort något som både mottagaren och miljön uppskattar? Ge en grön gåva från Gröngåva.se. Butiken har drivits i 12 år och haft samma fokus från början. Här finns ett stort utbud av ekologisk hudvård, te, choklad och andra ekologiska livsmedel. För den intresserade finns även ett flertal böcker som visar på den ekologiska vägen.