Lär dig mer om vin som måltidsdryck

Få saker har haft så stor betydelse för människor som just vin. Det är en dryck som används i ceremonier, som dryck i glada sällskap, till matlagning och som måltidsdryck. Nattvarden i kyrkan är en av de viktigaste ceremonierna för vissa människor och den kretsar till stor del runt just vinet. I det franska köket är vinet en central del både i själva tillagningen och när många maträtter avnjuts.

In vino veritas

In vino veritas är latin och betyder ”i vinet ligger sanningen” vilket syftar till att vinet har en avslappnande effekt och främjar modet att vara ärlig mot sig själv och andra. Givetvis ska vin och andra drycker med alkohol avnjutas med måtta och på ett ansvarsfullt sätt för att minska risken för skador både på hälsan och i relationen till andra människor.

Med rätt kunskap blir resultatet bättre

Vill du lära dig mer om hur vin används på rätt sätt i olika situationer kan du klicka dig vidare här för att ta del av vilka kurser och utbildningar som finns. Du kan också få hjälp att komma i kontakt med andra vinkännare som kan hjälpa dig att bli nästa självklara mittpunkt på släktmiddagen.