Kaffet – ett måste för många

Att Sverige är en storkonsument av kaffe är säkert något som de flesta är medveten om. Kaffet är ett måste för många och det är koffeinet som gör att vi känner ett visst behov av kaffe. Vissa kanske mer än andra. För många är det en vana att börja dagen med en kopp kaffe till frukost. Men också att få en kopp på maten är vanligt.

Idag så finns det flera olika metoder att tillaga sitt kaffe. Populärt är att idag mala sina egna kaffebönor för att få det absolut bästa kaffet. Om man väljer att mala sitt eget kaffe så finns det en hel del att välja på då det kommer till kaffebönor. Du hittar säkert din favorit hos webbshoppen Coffee Gallery som säljer både hela bönor, malet kaffe och annat som har med kaffe att göra. För att göra det hela lite mer bekvämt få finns det idag maskiner där man fyller på med kaffebönor och man maler det kaffe som behövs för en bryggning.

Det finns en del positiva effekter av kaffet och så klart så är måttlig konsumtion det som gäller. För många så ger det en bättre koncentrationsförmåga under dagen med en normal konsumtion av kaffe under dagen. Mellan en till fyra koppar kan anses som normal konsumtion. Så klart så är vi alla olika och kaffet kan olika effekter på oss. Vissa kan inte dricka kaffe strax innan de går och lägger sig då de blir allt för pigga av det. För mycket av det goda kaffet kan också göra att kroppen får svårt att ta upp vissa viktiga ämnen som exempelvis magnesium och kalcium. Då kan man ta till kosttillskott för att få i mer av detta.