Snabba tips för bättre hälsa

Vi söker alla efter att må bättre, fysiskt och psykiskt. Många tror att det är bara läkarna och tabletterna som kan hjälpa oss att må bra. Men det finns så mycket vi kan göra själva innan vi behöver söka oss till sjukhuset!

Naprapat

Vi skulle nog alla behöva slappna av och bli lite mjukare i musklerna. Vare sig om du söker hjälp i Sthlm eller Umeå kan du hitta en naprapat som hjälper dig. En del behöver bara en djupgående massage för att knutar i musklerna ska släppa. Andra behöver kontinuerlig hjälp och träningsprogram för att bli kvitt smärtor och krämpor. De kan också hjälpa dig att komma i form snabbare efter en skada.

Tid för dig själv

Markera ut i kalendern, med stora bokstäver, vilka dagar och tider som du ska ta hand om dig själv. Då får ingen störa dig och telefonen stängs av. Gör något du gillar eller ta en extra lång tupplur. Vad tycker du saknas i din vardag? Fler långa bad där du lyssnar på en podcast, mer tid att skriva på novellen, lära dig att tälja träfigurer? Människan må vara ett flockdjur, men vi utvecklas och växer som individ när vi får tid för oss själva.

Sluta älta

Vi är problemlösare, vi har blivit den dominanta varelsen tack vare att vi kan fokusera på ett problem och slutligen lösa det. Det innebär också att vi är det enda djuret (vad vi vet) som ältar gamla misstag och klankar ned på oss själva. Genom att sluta älta kommer du att sova bättre och få mer självförtroende.

Grundtanken är att du måste stanna kvar i problemet utan att försöka lösa det, låt ångesten ligga kvar. Kroppen orkar inte befinna sig i det känslotillståndet väldigt länge så till slut lägger sig ångesten och problemet verkar plötsligt så fjantigt och inte värt att grubbla på!