Vi är vad vi äter

Någon har myntat orden, ”Vi är vad vi äter” och i många lägen så kan det stämma. Inte att vi blir en potatis om vi bara skulle äta potatisar utan att vi bör fundera på vad vi stoppar i oss då det har en förmåga att ändra på oss i kroppsform och vikt.

Det är inte alltid lätt men det gäller att skapa en förändring om så skulle behövas. Att äta måste vi göra oavsett. Det är viktigt för oss att få i oss föda för att vi ska orka med allt vi företar oss. Frågan är vad vi stoppar i oss och hur pass nyttigt eller onyttigt det är. Om vi inte gör av med mycket energi så är det än viktigare att äta hälsosamt.

Om vi tränar på fritid och rör på oss mycket i vårt arbete så kräver kroppen energi i form av föda. Då vi gör av med mycket energi så måste kroppen få detsamma i form av mat. Är vi vad vi äter? Det är vi väl kanske inte men det gäller att vi hittar vår förhållning till mat utifrån hur vi lever våra liv. För vissa så går det lättare att hitta sitt sätt att förhålla sig till mat medans andra behöver hjälp med detta.