Så fungerar måltidsersättningar

Många har säkert hört talas om måltidsersättningar men kanske inte vet exakt hur de fungerar eller ens om man bör använda sig av dem eller inte. Detta är något vi tänkte förklara i lite närmare detalj här.

Vad är måltidsersättningar?

För det som inte hört mer än namnet kanske det dock är bra att börja med en förklaring vad en måltidsersättning är. I grunden är namnet en väldigt bra beskrivning; det är helt enkelt något man byter ut en av dagens mål med. De kommer i lite olika format men måltidsersättning i pulvervarianter är i regel väldigt populära.

Hur fungerar de?

En måltidsersättning innehåller rikligt med näringsämnen och vitaminer men väldigt begränsat med kalorier. Detta betyder att kroppen får i sig allt den behöver för att funktionerna i alla organ ska fortsätta som vanligt men då man inte får i sig lika mycket kalorier så uppmanas kroppen att använda sig av den energi som finns lagrad i kroppsfettet.

Vilka är dessa riktade till?

Normalt sett brukar är måltidsersättning riktade till dem som vill gå ned i vikt. Somliga tar till och med fram hela program för hur mycket man kan byta ut, men man ska se till att inte följa en produkts program fastän man äter en annan produkt. De kan vara tillräckligt olika för att inte ge samma resultat på samma tidsperspektiv.

Hur använder man sig mest effektivt av dem?

En rekommendation man kan läsa är att måltidsersättningar kan vara ett bra sätt att snabbstarta sin viktnedgång för att få lite extra motivation. Måltidsersättningar är dock inte en lösning i sig själv; vill man gå ned i vikt bör man fortfarande se till att ta bort sötsaker och skräpmat från matschemat och även se till att träna.

Vad händer när man slutat?

Har man nu nått sitt mål och bestämt sig för att sluta med måltidsersättningarna är det viktigt att man är försiktig med vad man äter och fortsätter träna. Gör man inte detta är chanserna höga att man kommer få tillbaka de kilon man tappat.